Makelaarskantoor J. Koopmans

Hoofdstraat 52
9244 CP Beetsterzwaag
Tel: 0512-381993
info@jkoopmans.nl
Duerswald 3, 9241 GW Wijnjewoude Vraagprijs € 975.000,- k.k.
geen

Omschrijving

Duerswald 3 te Wijnjewoude.

Landhuis met bijgebouw (paardenboxen, garage, appartement) op 4 hectare land en paardenbak.

Huis en schuur in 2007 onder architectuur gebouwd.

Bij de bouw is gelet op gebruik van natuurlijke elementen en aansluiting op landelijke omgeving. Er is veel variatie in vorm, materialen en doordachte details. Daarbij veel lichten hoge ruimten voor verbinding tussen binnen en buiten. Het nieuwe huis is uitstekend geschikt voor mensen met allergieën door het luchtsysteem en overal tegelvloeren met vloerverwarming.
Het geheel is onderhoudsarm door gebruik van duurzame materialen, die zonder verven en beitsen kunnen.

Het huis bestaat uit drie delen, verbonden door corridos met daarop balkons.
Het centrale deel is gedekt met stalen golfplaten.
In dit deel is een grote living met hoge vide. Deze kamer is verbonden met het tweede deel met daarin een halfopen keuken en de bijkeuken met achterom. Hierop liggen dakpannen.
In het midden van het centrale deel is de hoofdingang met hal en toilet en een grote inloopkast. En er is een voorkamer, die direct aansluit op de drie slaapkamers en badkamer beneden. Dit stuk kan van de rest afgescheiden worden door stevige schuifdeur.
Het derde deel bevat de genoemde drie slaapkamers en badkamer en de was/strijkkamer. Dit deel ligt onder een natuurdak. In deze badkamer zijn een tweepersoonswastafel, badkamerkast, ligbad, toilet en douche.
Op de verdieping: van het centrale deel ligt een hoge woonkamer onder het zware hout van de kapconstructie. Ook hier veel licht door de raampartijen en vide, die doorlopen tot de nok op bijna negen meter hoogte. Via een loopbrug door de vide komt men in de masterbedroom (grote slaapkamer) met badkamer. In deze badkamer een grote wastafel, badkamerkastjes, toilet, bidet en douche.
Boven de grote slaapkamer ligt een zolder en onder de keuken en bijkeuken een grote en op stahoogte (wijn) kelder.

Het woudhuisje is bij de renovatie goed geïsoleerd met onder andere spouwmuren en dubbelglas en er is vloerverwarming. Achter de voordeur ligt een zijkamer met keukenblok en er naast de voorkamer. Er zijn een toilet en een douche en op zolder een slaapkamer. Het huisje is in de loop der jaren wat scheefgezakt, maar bij de renovatie goed verankerd aan nieuwe betonvloeren en binnenmuren.

De nieuwe schuur zit als voorheen aan het boerderijtje vast en heeft toegangsdeuren voor twee auto's. In de overige ruimte twee paardenboxen en boven een hoge zolder met openslaande deuren en lier.

Alles is energiearm door gebruik van (aard-) warmtepomp, warmte terug wininstallatie en de goede isolatie. Het hele hoofdgebouw en het woudhuisje hebben vloeren met plavuizen en vloerverwarming.
Zomers kan de warmtepomp ook koelen en door de warmte terug wininstallatie is er ook altijd verse en gefilterde lucht in alle vertrekken.
Er zijn geen kosten voor gasverbruik, want er wordt gekookt op inductie. Voor liefhebbers zijn er drie kachels om hout te stoken.

Door de grootte van het perceel zijn er een ruim erf, tuin, weilanden met fruitbomen en grasland. Voor paardenliefhebbers ligt er een gedraineerde bak, groot genoeg voor dressuur en mensport.

Bakkeveen en Wijnjewoude liggen midden in een bosrijk gebied, afwisselend met heidevelden, zandverstuivingen en weilanden. Veel ruiter- en menpaden. Of binnen het kwartier op de golfclub in Beetsterzwaag. Het gebied ligt op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe; centraal t.o.v. Groningen, Leeuwarden, Heerenveen en Assen.

TIP: neem u eigen NVM aankoopmakelaar mee.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 975.000,- kosten koper Specificatie inclusief BTW Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Landhuis Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 2007 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, buiten bebouwde kom en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 180 m² Gebouwgebonden buitenruimte 50 m² Overige inpandige ruimte 10 m² Externe bergruimte 10 m² Inhoud 1050 m³ Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Dubbel glas en volledig geïsoleerd Verwarming Vloerverwarming geheel Buitenruimte Tuin Geen tuin Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Voorzieningen Voorzien van elektra, voorzien van water en met vliering Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen en aangebouwd hout, voor 2 auto's Totaal aantal garages 1 Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Kadastrale gegevens Gemeente Duurswoude Sectie C Perceelnummer 784 Oppervlakte 4775 m² Kadastrale gegevens Gemeente Duurswoude Sectie C Perceelnummer 783 Oppervlakte 16975 m² Kadastrale gegevens Gemeente Duurwoude Sectie C Perceelnummer 6 Oppervlakte 15590 m² Kadastrale gegevens Gemeente Duurswoude Sectie C Perceelnummer 5 Oppervlakte 18 m²