Van Harinxmaweg 9,
Beetsterzwaag

€ 1.200.000 k.k KOSTEN KOPER PRIJS_OP_AANVRAAG
StatusVerkocht
Koopprijs€ 1.200.000
ConditieKosten koper
AanvaardingIn overleg
ObjecttypeWoonhuis
WoonhuistypeVrijstaande woning
Van Harinxmaweg 9, Beetsterzwaag – Villa de Horst

Gelegen te midden van de bossen van Beetsterzwaag en Olterterp in de heerlijke groene woonomgeving staat deze royale vrijstaande villa met dubbele garage annex schuur. Deze karakteristieke villa genaamd “De Horst” bevindt zich op een ruime kavel van 4468m2 eigen grond.

Dit aantrekkelijke familiehuis is in 2008 geheel luxe verbouwd en gerenoveerd en is ideaal gelegen omgeven door de bossen van Beetsterzwaag en Olterterp. Op loopafstand vindt u de schitterende 18 holes golfbaan van Golf en Country Club Lauswolt. Scholen, sportvelden en winkels in het dorp Beetsterzwaag zijn op ongeveer één kilometer afstand. Daarnaast staat “de Horst” dichtbij de uitvalsweg richting A7 Heerenveen-Groningen.

Villa “De Horst” werd in 1907 gebouwd als buitenverblijf naar het ontwerp van de bekende architect Luitje de Goed, die veel gebouwen in Beetsterzwaag en Oud-Beets op zijn naam heeft staan. De villa werd in 1930 verbouwd tot hotel-restaurant met groot speelpark en belvédére en was in de wijde omgeving een begrip voor jong en oud. Van 1948 tot 1974 deed het dienst als conferentie- en vakantieoord en daarna kreeg het een kantoor bestemming. In 2008 werd deze villa geschikt gemaakt tot familiehuis met drie wooneenheden voor meerdere bewoning met mantelzorg.

Het pand met een woonoppervlakte van 370m2, heeft de volgende indeling: twee wooneenheden bevinden zich op de begane grond en een derde unit op de eerste verdieping. De twee wooneenheden beneden hebben elk een ruime en lichte woonkamer met openslaande deur naar de voortuin en keuken met luxe inbouwapparatuur. Beide eenheden hebben elk een slaapkamer en complete badkamer met wastafel, bad en douche, welke voor één unit rolstoel toegankelijk is ingericht. Op de begane grond is tevens een bijkeuken en extra badkamer voorzien van douche en toilet en wastafel, ruime hal met garderobe (zie plattegrond). De wooneenheid op de eerste verdieping heeft een riante woonkeuken met authentiek balkon en een prachtig uitzicht op de tuin en omliggende bossen, een complete badkamer en drie slaapkamers.

Op de tweede verdieping strekt zich de zolder van ca. 70m2 over het pand met fraaie lichtinval, geschikt voor meerdere doeleinden: bijvoorbeeld als atelier of als hobbyruimte.
Volop parkeergelegenheid op eigen terrein. In de achtertuin bevindt zich een gezellige kapschuur met houthaard, een lekkere plek waar je bijna het gehele jaar van kunt genieten.
De prachtige omgeving nodigt u uit voor een mooie wandeling en/of fietstocht. Bossen van Beetsterzwaag maken onderdeel uit van de Friese Wouden. Beetsterzwaag is een dorp in de Friese gemeente Opsterland, op korte afstand van Drachten en Heerenveen. Hoewel het niet de grootste kern van Opsterland is, is het gemeentehuis er gevestigd. Het dorp telt ongeveer 3.600 inwoners.
Beetsterzwaag was vroeger een aanzienlijk dorp. Niet omdat het zoveel inwoners had, maar vanwege de aanwezige adel, die het aanzien van het dorp bepaalde. Diverse monumentale panden en tuinen in de Hoofdstraat, die minstens drie en een halve eeuw oud, zijn stille getuigen van de adellijke bewoning in de 18e en 19e eeuw. Ook nu nog heeft het dorp dit karakter, gelegen te midden van uitgestrekte bossen en heidevelden en met een Hoofdstraat waar het prettig winkelen en vertoeven is. Beetsterzwaag kenmerkt zich door de fraaie landgoederen en haar mooie dorpskern waarin alle gewenste voorzieningen aanwezig zijn.

Bijzonderheden:
• Luxe verbouwd en zo te betrekken familievilla op toplocatie
• Totale woonoppervlakte 370m2, perceeloppervlakte 4468m2
• Parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein
• Ideaal gelegen te midden van bossen, nabij golfbaan, scholen, winkels, sportvelden, uitvalsweg naar A7 Heerenveen-Groningen, slechts 90 minuten van Amsterdam, met halte busverbinding Heerenveen-Groningen naast de oprit.
• Bestemming pand: wonen en/of kantoor

Overdracht

StatusVerkocht
Vraagprijs€ 1.200.000
ConditieKosten koper
AanvaardingIn overleg

Bouwvorm

Soort objectWoonhuis
Soort woningVilla
Type woningVrijstaande woning
Bouwjaar1907
BouwvormBestaande bouw
LiggingenAan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen

Indeling

Woonoppervlakte370 m²
Perceeloppervlakte4468 m²
Overige inpandige ruimte20 m²
Externe bergruimte30 m²
Inhoud1450 m³
Aantal kamers10
Aantal slaapkamers5
Aantal woonlagen3 woonlagen

Energie

IsolatieDubbel glas, volledig geisoleerd
WarmwaterC.v.-ketel
VerwarmingC.v.-ketel
C.V.-Ketel, eigendom

Buitenruimte

TuinAchtertuin, voortuin, zijtuin, tuin rondom, zonneterras
HoofdtuinAchtertuin
Oppervlakte hoofdtuin3700 m² (37.0 m bij 100.0 m)
Ligging hoofdtuinNoordwest
AchteromYes
Kwaliteit tuinVerzorgd

Parkeergelegenheid

Dak

Soort dakZadeldak

Overig

Permanente bewoningYes
Onderhoud binnenUitstekend
Onderhoud buitenUitstekend

Kadastrale gegevens

GemeenteGeen informatie
SectieB
Perceelnummer2119
Oppervlakte4468 m²
Makelaarskantoor Koopmans