Aankoopbegeleiding

Meer of minder ruimte, een goede locatie en bereikbaarheid, een nieuwe baan. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom u een (nieuwe) woning wilt kopen. Het kopen van een woning is meestal een ingrijpende beslissing en een traject waarin u de juiste keuzes wilt maken. Door ons als uw aankoopmakelaar in te schakelen, begeleiden wij u bij het maken van de juiste keuzes. Doordat wij er dagelijks mee bezig zijn, weten we precies wat wel en niet verstandig is en kunnen we samen de woning aankopen die bij u past.

Het aankooptraject
Heeft u nog geen geschikte woning op het oog, dan verdiepen we ons in uw woonwensen en behoeften. Wij stellen naar uw wensen een zoekprofiel voor u op. U krijgt naar aanleiding van dit profile, realtime aanbod toegestuurd. Natuurlijk zullen wij binnen ons netwerk ook goed opletten of er een woning die wellicht nog niet op de markt is, aan uw wensen voldoet. Wij coördineren en begeleiden de bezichtigingen. Tijdens de bezichtigingen kunt u ons gebruiken als vraagbaak. Wij geven u alle ruimte om te bezichtigen en zullen alert met u meekijken en de zaken die ons opvallen bespreken.

Adviesrol
Tijdens en na een bezichtiging adviseren wij u over de betreffende woning. Zo kijken wij naar het grote geheel en de details, controleren we de bouwkundige en onderhoudsstaat en vergelijken we de woning met andere woningen in de buurt. 

Onderhandelen
Als uw interesse gewekt is, dan adviseren wij u over de onderhandelingsstrategie. Een duidelijke strategie bij een onderhandeling, staat vaak garant voor een gunstige uitkomst. Komt het uiteindelijk tot een bieding, dan formuleren we de bijbehorende condities.

Afhandelen
Is er een overeenkomst bereikt, dan ontzorgen wij u met een goede afwikkeling. We assisteren u bij het tekenen van de koopovereenkomst, we controleren de voortgang en staan u terzijde bij de eindinspectie en de juridische overdracht bij de notaris.

Makelaarskantoor Koopmans